10 Tips om je WordPress website te beveiligen en hacks te voorkomen

WordPress is een van de meest populaire content management systemen ter wereld. Het is gebruiksvriendelijk, eenvoudig te installeren en aan te passen, en biedt een groot aantal functies en mogelijkheden. Maar het is ook een doelwit voor hackers, die proberen in te breken in je website om gegevens te stelen, schade aan te richten of je site te gebruiken voor illegale activiteiten. Daarom is het belangrijk om je WordPress website goed te beveiligen en hacks te voorkomen. Hieronder volgen 10 tips om je daarbij te helpen.

 1. Gebruik een sterk wachtwoord
  Het gebruik van een sterk wachtwoord is de eerste stap om je WordPress website te beveiligen. Kies een wachtwoord dat lang genoeg is en bestaat uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts.
 2. Werk je WordPress versie regelmatig bij
  WordPress updates bevatten vaak beveiligingspatches en functieverbeteringen die je website veiliger kunnen maken. Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van WordPress gebruikt.
 3. Gebruik veilige thema’s en plugins
  Installeer alleen thema’s en plugins van vertrouwde bronnen en controleer regelmatig of ze up-to-date zijn. Verwijder oude en niet-gebruikte thema’s en plugins, omdat deze een beveiligingsrisico kunnen vormen.
 4. Gebruik een SSL-certificaat
  Een SSL-certificaat versleutelt alle informatie die tussen de server en de browser wordt verzonden. Dit zorgt voor een veiligere communicatie tussen jouw website en de gebruiker.
 5. Beperk inlogpogingen
  Stel een limiet in voor het aantal mislukte inlogpogingen. Dit voorkomt brute force-aanvallen op je website.
 6. Maak regelmatig back-ups
  Back-ups zorgen ervoor dat je altijd een recente versie van je website hebt. Maak regelmatig back-ups en bewaar deze op een veilige locatie, bijvoorbeeld op een externe harde schijf of in de cloud.
 7. Beveilig je wp-config.php bestand
  Dit bestand bevat belangrijke informatie over je website, zoals de databasegegevens. Beveilig het door het te verplaatsen naar een hoger niveau dan de publieke HTML-map.
 8. Verberg je login-pagina
  Door de standaard inlog-URL te veranderen, maak je het moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je website. Gebruik bijvoorbeeld een plugin zoals WPS Hide Login.
 9. Gebruik een security plugin
  Er zijn verschillende beveiligingsplugins beschikbaar die helpen om je website te beschermen tegen hackers. Enkele voorbeelden zijn Wordfence, iThemes Security en Sucuri Security.
 10. Beheer je gebruikersrollen
  Geef alleen de benodigde rechten aan gebruikers. Beperk bijvoorbeeld het aantal gebruikers met beheerdersrechten en maak gebruik van sterke wachtwoorden voor alle gebruikers.

Het beveiligen van je WordPress website is van cruciaal belang om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je gegevens, schade aanrichten of je site gebruiken voor illegale activiteiten. Door gebruik te maken van de 10 tips in deze blogpost, kun je je website effectief beschermen tegen aanvallen en hacks.

Laat ons jouw WordPress website beveiligen en onderhouden

Als je het liever aan professionals overlaat, dan kunnen wij van Webdiensten ZZP je helpen met het beveiligen en onderhouden van je WordPress website. Onze diensten omvatten onder andere het regelmatig updaten van WordPress, thema’s en plugins, het beheren van gebruikersrollen en het maken van regelmatige back-ups. Kijk op onze website voor meer informatie over onze diensten en hoe wij jouw website veilig en up-to-date kunnen houden. Kies voor gemoedsrust en laat ons het werk doen, zodat jij je kunt richten op je core business. Bezoek onze pagina “Website Onderhoud” of plaats direct een bestelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *