Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop is een handige tool waarmee je andere gebruikers op afstand toegang kunt geven tot je computer. Dit kan handig zijn als je iemand wilt laten meekijken op je pc om problemen op te lossen of om samen aan een project te werken. Hier is een handleiding om Chrome Remote Desktop te activeren:

Stap 1: Download en installeer de Chrome Remote Desktop-extensie

Open Google Chrome en ga naar de Chrome Web Store. Zoek naar “Chrome Remote Desktop” en klik op de “Toevoegen aan Chrome”-knop om de extensie toe te voegen aan je browser. Volg de instructies om de extensie te installeren.

Ga naar de Chrome Web Store en zoek naar “Chrome Remote Desktop”
 klik op de "Toevoegen aan Chrome"-knop om de extensie toe te voegen aan je browser.
Klik op de “Toevoegen aan Chrome”-knop.

Stap 2: Open de Chrome Remote Desktop-extensie

Als de installatie is voltooid, klik dan op de knop “Extensies” (puzzelstukje) en klik op de tekst “Chrome Remote Desktop” om de Chrome Remote Desktop-app te openen.

Stap 4: Maak een toegangscode aan

Nu je een account hebt, moet je een toegangscode aanmaken. Klik op “Generate Code” om een nieuwe code te maken. Deze code moet je delen met de persoon die toegang wil krijgen tot je computer.

Klik vervolgens op “+ Code genereren”

Stap 5: Geef toegang aan iemand anders

Als je wilt dat iemand toegang krijgt tot je computer, deel dan de toegangscode met hen. Zij moeten ook de Chrome Remote Desktop-extensie op hun computer hebben ge├»nstalleerd. Vraag hen om de extensie te openen en op “Toegang tot een computer geven” te klikken. Vervolgens moeten ze jouw toegangscode invoeren en op “Verbinden” klikken.

De code moet je delen met de persoon die toegang wil krijgen tot je computer.

Stap 6: Accepteer de verbinding

Als iemand verbinding maakt met jouw computer, krijg je hier een melding van. Klik op “Toestaan” om de verbinding te accepteren.

En dat is het! Je hebt nu succesvol Chrome Remote Desktop geactiveerd en iemand toegang gegeven tot je computer. Vergeet niet om de toegang na gebruik te deactiveren.

Externe toegang tot je computer instellen (Handleiding op Google support)

Als de extensie niet is geinstalleerd zie je een download knop ipv “Generate Code”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *