Einde Ondersteuning PHP 7.2

Per 30 november 2020 bereikt PHP 7.2 zijn end-of-life datum. Vanaf dan biedt PHP geen support en veiligheidsupdates meer voor deze versie of lager en wordt de ondersteuning afgebouwd.

PHP 7.2 vs PHP 7.3

Webdiensten ZZP zal per april 2020 stapsgewijs, alle op PHP 7.2 draaiende hostingpakketten overzetten naar PHP 7.3. Deze wijziging zal voor de meeste websites geen problemen opleveren. Mocht er toch een probleem ontstaan door deze wijziging kunnen wij uw website tijdelijk terug zetten naar de vorige PHP versie. Wel dient u er zorg voor te dragen dat het probleem voor de eerder genoemde end-of-life periode is opgelost.

PHP is de meest gebruikte scripttaal om websites mee te bouwen, het wordt gebruikt in bekende Content Management Systemen (CMS) zoals WordPress, Joomla, en Magento. PHP is daarmee een belangrijke bouwsteen van uw website waarvoor periodiek updates worden uitgebracht. Voor elke PHP-versie wordt vanaf de releasedatum voor gedurende twee jaar ondersteuning gegeven. Gedurende deze periode worden fouten en beveiligingsproblemen verholpen en middels een update uitgebracht.

Nadat de actieve ondersteuning voor een release eindigt na twee jaar wordt gedurende één jaar ondersteuning geboden in de vorm van veiligheidsupdates. Deze updates worden echter alleen ontwikkeld op basis van behoefte en meldingen vanuit de community. Zodra de termijn van 3 jaar is verstreken bereikt de PHP versie zijn EOL en wordt deze niet langer ondersteund. Het is in dat geval aan te raden om gebruik te maken van een actief ondersteunde PHP-versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *