FileZilla – FTP programma

FileZilla, de gratis FTP-oplossing. De FileZilla client ondersteunt niet alleen FTP, maar ook FTP via TLS (FTPS) en SFTP. Het is open source-software die gratis wordt verspreid onder de voorwaarden van de GNU General Public License.

Tevens is er ook een Pro versie, met aanvullende protocol ondersteuning voor WebDAV, Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox, Microsoft OneDrive, Google Drive, Microsoft Azure Blob and File Storage en Google Cloud Storage.

Wat is een FTP programma?

Een FTP-client is een programma dat is ontworpen om bestanden over te dragen tussen twee computers. Hoewel de meeste webbrowsers het downloaden van FTP-bestanden ondersteunen, is voor het uploaden van bestanden en het uitvoeren van andere FTP-taken een speciale FTP-client nodig. Door een FTP-client te gebruiken, kunnen gebruikers bestanden op een externe server uploaden, downloaden, verwijderen, hernoemen, verplaatsen en kopiëren. Webdiensten ZZP heeft ook een online ftp programma geïntegreerd in DirectAdmin.

Hoewel FTP toegankelijk was via een terminal, hebben programma’s met een grafische gebruikersinterface de voorkeur en vertegenwoordigt Filezilla Client een eenvoudig te gebruiken multiplatform-oplossing. Filezilla is de meest populaire en eenvoudig te gebruiken FTP-client, het is rijk aan functies en beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *