Welke poorten kan ik gebruiken voor het verzenden van emails?

Er zijn meerdere poorten die gebruikt kunnen worden voor het verzenden van e-mails via een e-mailprogramma, de meest gebruikte poorten zijn:

  1. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol): deze poort (poort 25) wordt vaak gebruikt voor het verzenden van e-mails van een lokale computer naar een server.
  2. SMTPS (SMTP met SSL/TLS-beveiliging): deze poort (poort 465) wordt vaak gebruikt voor het verzenden van e-mails van een lokale computer naar een server met SSL/TLS-beveiliging.
  3. submission (SMTP met TLS-beveiliging): deze poort (poort 587) wordt vaak gebruikt voor het verzenden van e-mails van een lokale computer naar een server met TLS-beveiliging. (aanbevolen)

Het is verstandig om altijd de poorten te gebruiken die Webdiensten ZZP aanraadt of welke in de instellingen staan van de mailserver.

Houd er wel rekening mee dat sommige providers andere poorten gebruiken of dat de poorten geblokkeerd zijn in sommige netwerken. Bovendien is het goed om te weten dat sommige providers alleen beveiligde poorten toestaan (zoals SMTPS of submission) voor het verzenden van email, om zo spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *