Welke poorten kan ik gebruiken voor het ontvangen van emails?

Er zijn meerdere poorten die gebruikt kunnen worden voor het binnenhalen van e-mails in een e-mailprogramma, de meest gebruikte poorten zijn:

  1. POP3 (Post Office Protocol 3): deze poort (poort 110) wordt vaak gebruikt voor het binnenhalen van e-mails van een server naar een lokale computer.
  2. IMAP (Internet Message Access Protocol): deze poort (poort 143) wordt vaak gebruikt voor het synchroniseren van e-mails tussen een server en meerdere e-mailclients of mobiele apparaten.
  3. POP3S (POP3 met SSL/TLS-beveiliging): deze poort (poort 995) wordt vaak gebruikt voor het binnenhalen van e-mails van een server naar een lokale computer met SSL/TLS-beveiliging.
  4. IMAPS (IMAP met SSL/TLS-beveiliging): deze poort (poort 993) wordt vaak gebruikt voor het synchroniseren van e-mails tussen een server en meerdere e-mailclients of mobiele apparaten met SSL/TLS-beveiliging.(aanbevolen)

Het is verstandig om altijd de poorten te gebruiken die Webdiensten ZZP aanraadt of welke in de instellingen staan van de mailserver.

Houd er wel rekening mee dat sommige providers andere poorten gebruiken of dat de poorten geblokkeerd zijn in sommige netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *